Haal meer resultaat met je website

Haal meer resultaat met je website

Tegenwoordig is een website niet meer zo maar een plek op het web. Een website is een marketing tool, maar ook een belangrijke inkomstenbron. Niet alleen als bedrijf, maar ook als particulier. Voor bedrijven is het alleen belangrijker om zoveel mogelijk inkomsten uit een website te genereren. Inkomsten die je haalt door het verkopen van producten in, bijvoorbeeld, een webshop, maar ook door het aantrekken van klanten.

Conversie meten
Als je website live is, wil je ook weten wat je conversie is. Hier zijn handige tools voor. Is je website alleen maar van nut voor het aantrekken van klanten, dan is het zaak om te kijken hoeveel klanten je aantrekt via de website in vergelijking met andere methoden om klanten aan te trekken. De conversie vanuit je website is dan het percentage klanten dat je via de website hebt aangetrokken. Heb je een webshop, dan heeft conversie meteen een heel andere betekenis. Hierbij is het belangrijk om je verkopen in de gaten te houden. Hoe meer klanten bestellen, hoe hoger je conversie. Krijg je geen bestellingen binnen, kijk dan meteen waar het aan kan liggen. Er zijn veel punten die klanten tegen kunnen houden.

Testen en optimaliseren
Hier wordt het dan ook belangrijk om te testen. Probeer er achter te komen wat je klanten tegenhoudt, door twee verschillende versies van je website te bouwen en die willekeurig aan je bezoekers te tonen. Een handige tool hiervoor is Visual Website Optimizer. Dit geeft je die mogelijkheid.